Stäng kontakt

Kontakta oss

Vi ringer upp dig!

Utmaning

Brukarkooperativet JAG är en ledande leverantör av tjänster inom personlig assistans, som är ett mänskligt hjälpmedel. Personlig assistans kompenserar olika funktionsnedsättningar, exempelvis rörelsehinder, syn- eller hörselnedsättning eller en intellektuell funktionsnedsättning. Assistenten följer personen med funktionsnedsättningar var han eller hon än befinner sig under olika tider på dygnet.

JAG har idag ca 4400 assistenter. Alla dessa behöver fortlöpande utbildning. JAG har även 6 träffpunkter runt om i Sverige samt ett huvudkontor där utbildning genomförs. Utmaningen för JAG var att på ett kostnadseffektivt och miljövänligt sätt hitta en lösning på att minska assistenternas restid.

Lösning

JAG vände sig till ITO Nordic för hjälp. Lösningen blev 10 st videokonferenssystem samt en app i läsplatta/smartphone för de 4400 assistenterna. I den stora utbildningssalen byggdes ett modernt styrsystem med touch display, trådlösa mikrofoner, koppling till skärmar och projektor. Det byggdes även ett snyggt rack för all utrustning i JAG:s fina rosa färg. I ett av de andra utbildningsrummen installerades en stor 84” skärm ihopkopplat med en mindre skärm som gör att det går att anteckna/rita digitalt direkt på en presentation.

JAG valde även möjligheten till Streaming och inspelning.
jag-stream

Resultat

Videokonferenssystemet ITO förser JAG med hög kvalitet på kommunikationen samt ökat möjligheten för medlemmarna och assistenterna att delta på kurser.

”ITO har hjälpt till att minska vårt resande och vi är nu mer miljövänliga. Vi kan nu snabbare nå ut till alla ute i landet. Någon som inte kan delta direkt, kan se utbildningen när det passar. Att räkna hem denna investering går fort då det är så många resor som vi nu slipper!”

Som partner agerar ITO alltid snabbt och kompetent för att säkerställa att tjänsten fungerar smärtfritt. Vi har ett bra partnerskap tillsammans!

linda_1

”ITO Nordic har hjälpt oss att minska våra resekostnader och ökat möjligheten för våra medlemmar och assistenter att delta i våra kurser.”

Linda Forzelius, Brukarkooperativet JAG