Stäng kontakt

Kontakta oss

Vi ringer upp dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Miljö & etik

Vi på ITO Nordic värnar om miljön och säljer bara toner som är framtagna från återvunnet material. Vi har också tagit fram ett klimatmål där vi ska sänka våra koldioxidutsläpp genom att titta över våra egna transporter och även sänka våra kunders transporter genom att erbjuda videokonferenslösningar.

Miljöarbete

I vårt arbete för en hållbar utveckling driver vi miljö-, hälso- och säkerhetsmässiga initiativ tillsammans med våra leverantörer. Vårt mål är att minimera miljöpåverkan hos våra produkter och tjänster. Våra leverantörer är noga med att ha ett miljötänk vid produktdesign, samt att minska materialanvändningen. Tillsammans vill vi även minska energiförbrukningen och minimera avfallet. Vi erbjuder återvinningsprogram,
produktåtervinning, återanvändning samt återvinning av förpackningsmaterial.

Återvinning

Tillsammans med våra leverantörer tar vi ett aktivt ansvar för miljön och hjälper våra kunder med återvinning. Genom att returnera tomma kassetter säkerställer ni att de återanvänds, bearbetas och återvinns med de mest miljövänliga processerna för att bevara vår planets resurser.

Vårt fokus på att minska avfall har inneburit att miljontals kassetter har återvunnits eller återanvänts genom insamlingsprogram för kassetter istället för att ingå i avfallsströmmen. Vår leverantör Lexmark erbjuder gratis returnering som är enkel att använda, både för laser- och bläckpatroner. Läs mer om deras återvinningssystem; Cartridge Collection Program.

Vill ni beställa miljödeklaration för en Lexmarkprodukt?

Kontakta oss på 08-55 11 30 00

Miljöinformation(video)

Miljömärkning Svanen, Blå ängeln
med flera.

För mer information se:
www.anvandgronit.se