Stäng kontakt

Kontakta oss

Vi ringer upp dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Utmaning

Världsnaturfonden WWF är en helt oberoende och partipolitiskt obunden miljö- och naturvårdsorganisation som bildades 1961.

I och med att WWF vill ständigt minska sin miljöpåverkan så började arbetet med att se över sin på verkan gällande utskrifter

Den stora utmaningen WWF hade innan lösningen var att företaget hade äldre kopiator och skrivare som krävde mycket service samt inte lika miljövänliga som dagens skrivare. Dessutom var de tidigare maskinerna dyra i drift. En annan del var när medarbetarna skrev ut så hamnade alla papper i samma hög på respektive skrivare vilket medförde att utskrifter som inte hämtats slängdes i slutet på dagen. Det blev både dyrt och inte så miljövänligt.

Lösning

WWF vände sig till ITO Nordic för hjälp. Lösningen blev nya miljövänliga
skrivare. För att komma till rätta med onödigt kasserande av papper från varje skrivare valdes även en programvara som möjliggör att utskriften stannar på servern vid begärd utskrift. Man går då till valfri skrivare, loggar in med sin dörrtagg sedan hämtar man upp utskriften på skrivaren och väljer hur många ex man vill skriva ut!

ITO Nordic besöker ofta WWF och stämmer av det aktuella läget för förbrukningen till maskinerna. ITO fångar då upp eventuella frågor från användare. Tonerleveransen sker samma dag eller till dagen efter.

Resultat

”WWF sökte efter mer miljövänlig lösning vad gäller skrivare. ITO Nordic löste detta med hjälp av ett system där alla användare autentiserar sina utskrifter med hjälp av sina nyckelkort. På så sätt undviker man onödiga utskrifter som både spar pengar och miljön. Det här har funkat väldigt bra för oss och vi är mycket nöjda.”

stefan-andersson

”ITO Nordic har hjälpt oss sänka kostnaderna och minska påverkan på miljön.”

Stefan Andersson, WWF Sverige